Friday 15 January 2010

Καλή Ανάσταση!

Κι ενώ το χιόνι δεν έχει καλά-καλά λιώσει, στα μαγαζιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια. Φαίνεται πως όπως τα Χριστούγεννα ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο, έτσι και το Πάσχα ξεκινάει τον Ιανουάριο.


Περιττό να σας πω ότι είναι ιδιαιτέρως γελοίο να βλέπεις πασχαλιάτικα λαγουδάκια δίπλα σε χριστουγεννιάτικους πιγκουίνους. Δείτε την επόμενη φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα μεν και οι δε είναι σε προσφορά - μάλλον γιατί τέτοια εποχή ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει σοκολατένια αυγά, αλλά σοκολατάκια για του Αγίου Βαλεντίνου (που όλως παραδόξως δεν έχω δει ακόμα στα μαγαζιά).


Σε αυτή τη χώρα τα έχουμε ισοπεδώσει όλα, ακόμα και τις γιορτές...

33 comments:

DaNaH said...

Χαχαχα no way! Χαίρομαι που στην Αγγλία έχει κάποιος πρόσβαση σε ποικιλία σε διακοσμητικά και ευχητήριες κάρτες, αλλά ΟΚ το παρακάνουν που τα βγάζουν τόοοοσο νωρίς, τόσο τα χριστουγεννιάτικα όσο και τα πασχαλινά.

Εδώ πάντως τα εποχιακά μαγαζάκια που πουλούσαν χριστουγεννιάτικα στολίδια με το που τελείωσαν οι γιορτές, έβαλαν κατευθείαν τα καρναβαλίστικα καθώς φέτος πέφτουν νωρίς τόσο τα καρναβάλια όσο και το Πάσχα.

apos said...

Και εδώ, Σοφία μου, κυκλοφόρησαν τα πρώτα φυλλάδια σούπερ μάρκετ με αποκριάτικες στολές. Πριν καλά καλά μαζέψει τη γενειάδα ο Αγιος Βασίλης, έσκασαν μύτη οι σέξι νοσοκόμες, οι παπάδες και οι αρλεκίνοι (μηδέν πρωτοτυπία...)

Τι να πεις....

neli said...

Καλημερα Σοφια!
Αντε και οι αποκριες εδω φετος ειναι νωρις οποτε απο τα Χριστουγεννιατικα στα Αποκριατικα ειναι λογικο αλλα εσεις εκει παραβιαζεστε!!!!!!

Giannis said...

ligo xioni sas eri3e, kai trla8hkate oloi sto nhsi mou fainetai !
:) :) :)

kalhmera

roadartist said...

eleossss.. :D

VAD said...

Να παραγγειλω τις λαμπάδες από τωρα;:)))

Καλο Σαββατοκύριακο....

DonnaBella said...

δεν ειναι που τα εχουμε ισοπεδωσει, ειναι που ειμαστε ολοι σε τρελλο τρεχαλητο εδωπερα. ποτε ηταν τελευταια φορα που ηπιες εδω εναν νωχελικο καφε/ποτο/οτι με φιλους να χαζευετε τους περαστικους? το οτι η ζωη ειναι αγωνας αντοχης και οχι ταχυτητας δεν το εχουν καταλαβει εδωπερα..(ranting, sorry! :-)

Marina said...

Απίθανα όλα! Καλά κάνουν οι άνθρωποι..τι θα περιμένουν να πέσει η αγορά; Στην (ειδωλολατρική) Ορθόδοξη Ελλάδα μας, με το που έσβησαν τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δένδρου..ήρθαν τα καρναβαλίστικα. Μάσκες, στολές, φτερά και πουπουλα..παντού!

Anonymous said...

Ας το καλό!
Χα χα. Όπως μια διαφήμιση (κατα τ'άλλα χαζή) που παιζει τωρα στο ραδιόφωνο και λέει "θα τσικνίσουμε με τον κουραμπιέ στο στόμα".

kat. said...

φαντάζομαι πως μετά το πάσχα, θα ευχηθείτε καλό χειμώνα! ε?

Anastasia said...

Πριν καμιά βδομάδα, είδα ρεπορτάζ στο Alpha τι θα φορεθεί σε μαγιό αυτό το καλοκαίρι και με τι αξεσουάρ μπορείς να τα συνδυάσεις (γυαλιά, τσάντες θαλάσσης, σαγιονάρες κτλ).

Υπομονή παιδιά, δε θα μας τρελάνουν αυτοί!!

Ε.Α. said...

teleio! teleio! teleio! teleio!

iam said...

Κι εγώ τους βρίσκω σουρεαλιστικους τους συνδυασμούς χιονάνθρωπος από σοκολάτα - λαγουδάκι από σοκολάτα! Ας όψεται ο άκρατος καταναλωτισμός του Δυτικού κόσμου (στον οποίο, όμως, θέλουν να μοιάσουν και όλες οι άλλες χώρες!)
Πάντως το Πάσχα εδώ φέτος είναι νωρίς και νομίζω συμπίπτει με το ορθόδοξο.
Θέλω λαμπάδα με πιγκουίνο - τέλος! ;)

fvasileiou said...

Μα φταίνε τα σούπερ-μάρκετ ή η φετεινή κουφή χρονιά, που στριμώχνει ΌΛΕΣ τις γιορτές μέχρι την Πρωταπριλιά, και μετά μας αφήνει -σνιφ!- χωρίς αργίες μέχρι το καλοκαίρι;

Σοφία said...

@ Δανάη: Τα εποχιακά μαγαζιά το καταλαβαίνω, αλλά ΟΛΑ τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε σοκολατένια λαγουδάκια από τον Ιανουάριο; Όπως και να το δεις, είναι υπερβολή!

@ Apos: Τουλάχιστον οι απόκριες ξεκινάνε σε 10 μέρες... το Πάσχα όμως πού κολλάει;

@ Neli: Όπως βλέπεις, εμείς πάμε με βήμα πολύ ταχύ!

@ Giannis: Λες να φταίνε οι χαμηλές θερμοκρασίες; Δεν αποκλείεται... χαχα!

@ Roadartist: Έλεος! Αυτό λέω κι εγώ.

@ VAD: Δεν έχεις παραγγείλει ακόμα; Τρέξε, τι κάθεσαι;;;;

@ DonnaBella: Νωχελικό; Αυτά είναι για τους τεμπελχανάδες. Εδώ έχω τρεξίματα, πρέπει να αγοράσω σοκολατένιο αυγό, να πάρω πασχαλιάτικο λαγουδάκι, πού να προφτάσω να πάω για καφέ και μάλιστα νωχελικό;

NdN said...

Ποιο Πάσχα; Αυτό το έχουμε αφήσει προ πολλού πίσω μας...Εδώ κανονίζουμε διακοπές για τα δύο bank holiday του Μαιού. Τις Πασχαλινές τις κλείσαμε! :p

Καλό ΣΚ Σοφία!

Σοφία said...

@ Marina: Ναι, ενώ εμείς οι καλοί Χριστιανοί έχουμε πέσει με τα μούτρα στα σοκολατένια λαγουδάκια χαχα :-)

@ Despinak: Εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο η διαφήμιση!

@ Kat: Μην σου πω και καλές γιορτές...

@ Anastasia: Εδώ να δεις που έχουν ήδη βγάλει τα ανοιξιάτικα στα μαγαζιά, ενώ έξω η θερμοκρασία είναι κάτω από το 0. Τρέλα!

@ The Espressionist: :-)

@ i: Τέλεια ιδέα! Θέλω κι εγώ λαμπάδα με πιγκουίνο!!

@ FVasileiou: Σίγουρα *δεν* φταίει η χρονιά, γιατί και πριν 2 χρόνια είχαμε Πάσχα στις 23 Μαρτίου (το Καθολικό), αλλά δεν θυμάμαι να αγοράζαμε σοκολατένια λαγουδάκια τον Ιανουάριο. Είναι νέα πατέντα η φετινή.

@ NdN: Εγώ τις πασχαλινές μόλις σήμερα. Για το Μάιο έχουμε καιρό ακόμα...

Vany said...

Όλη η ζωή μας κινείται γύρω από τις γιορτές και την κατανάλωση.Να έχουμε κάτι να περιμένουμε,μόνιμα.Κάποιοι παραπονεμένοι από τα Χριστούγεννα που πέρασαν,κανονίζουν από τώρα τις διακοπές των επόμενων...

Σοφία said...

Δεν λέω, να το περιμένουμε το Πάσχα. Είναι ανάγκη όμως να μασουλάμε σοκολατένια λαγουδάκια από την πρωτοχρονιά; Στις 1 Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν τα ευλογημένα, έλεος πια!

Anonymous said...

omg. den ksero ti na po hahaha!!! Eutixos den eida paromoia "signs" sta super market tis souidias.

Einai ligo ntropi pou mas xalane etsi ti diathesi :(

kiki said...

Εμείς είμαστε τυχεροί. Προηγούνται οι απόκριες! χαχα! Μάνι μάνι μαζεύανε τα δέντρα τα μαγαζιά και βάζανε αποκριάτικα!

pargian4 said...

ευχαριστούμε Σοφάκι που μας μεταφέρεις έστω και τα ευτράπελα της Βρετανίας, επιτελείς κοινωνικό έργο(!!!), για μένα τουλ. τη μικρή μεταφράστρια, που ουδέποτε έχει πατήσει το πόδι της στη Γηραιά Αλβιώνα και πασχίζει να καταλάβει κάτι απ'τις συνήθειες των συμπολιτών σου των Άγγλων..!>

Anonymous said...

κι εγώ τώρα ευκαιρία των εκπτώσεων ψάχνω για μαγιώ κακό είναι?χαχαχα!

Σοφία said...

@ Νίκη: Νομίζω ότι είμαστε μοναδικοί στον κόσμο. Μέχρι και στην Αμερική περίμεναν να κατεβάσουν τα χριστουγεννιάτικα πριν βγάλουν τα πασχαλινά!

@ Kiki: Μα κι εδώ προηγούνται άλλες γιορτές, όπως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14/2 και η Κυριακή της Μητέρας στις 14/3, αλλά φαίνεται πως φέτος θα τις γιορτάσουμε με σοκολατένια λαγουδάκια.

@ Pargian4: Χαίρομαι που βοηθάω :-)

@ Anonymous: Μαγιώ ας ψάχνεις, λαμπάδα μην ψάχνεις!

Natassa said...

δεν παλεύονται ....
να κάνω δυο ερωτησούλες ?
1. μέχρι πότε ειναι οι εκπτώσεις?
2. ξέρεις κανένα καλό μαγαζί για το σπίτι (από μ'ιξερ μέχρι χαλιά )
αα και μία ακόμα
μια περιοχή ονόματι canary wharf λέει τίποτα (για ξενοδοχείο ...)

Natassa said...

τα χιόνια λιώσανε?

iam said...

Νατάσα

χιόνια τέλος, αλλά εδώ δεν είναι Βαλκάνια οπότε ποτέ δεν ξέρεις!

εκπτώσεις προλαβαίνεις αν έρθεις μεσα στον Γενάρη. μετα όλο και κάποιες προσφορές θα βρεις.

για είδη σπιτιού καλά είναι στα John Lewis και στα Habitat (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα!).

Canary Wharf κυριλέ γραφειο-περιοχή και 15 λεπτά με tube από το West End.

αυτά! άντε, και καλά ψώνια!

Natassa said...

φαντάζομαι από 1 φλεβαρη θα βγάλουν μπικίνια και αντηλιακά ... θα πηγαίνουν και με τα σοκολατενια λαγουδάκια !
μιλ μερσί για τις πληροφορίες ...ας είμαι ενήμερη και ποτέ δεν ξέρεις ...

Σοφία said...

@ Natassa: Βασικά συμφωνώ με την i, και διευκρινίζω: οι εκπτώσεις συνήθως τελειώνουν μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου. Για μεγαλύτερη ποικιλία πρέπει να είσαι εδώ μεταξύ 27-31 Δεκεμβρίου, για καλύτερες τιμές (εκπτώσεις επί των εκπτώσεων) η καλύτερη περίοδος είναι γύρω στις 10-12 Ιανουαρίου. Αργότερα ξανακάνουν εκπτώσεις γύρω στα τέλη Μαρτίου (mid season) αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς ημερομηνίες. Το κάθε μαγαζί αρχίζει και τελειώνει τις προσφορές όποτε θέλει.

Το John Lewis είναι το καλύτερο μαγαζί για οικιακά είδη, αλλά και το Habitat είναι καλό, όπως επίσης το Marks & Spencer και το Heal's.

Μπικίνια και αντιηλιακά μπορείς να βρεις όλο το χρόνο, αλλά η μεγαλύτερη ποικιλία κυκλοφορεί γύρω στον Απρίλιο που ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν. Οι καλύτερες εκπτώσεις στα καλοκαιρινά είναι αρχές Αυγούστου.

Η περιοχή γύρω από το Canary Wharf είναι δίπλα στο ποτάμι, βολική απόσταση από το κέντρο και πολύ κοντά στο Greenwich. Πολλές επιλογές για ψώνια, βόλτες και βραδυνή διασκέδαση. Η αρχιτεκτονική της είναι πολύ μοντέρνα (ψηλά γυάλινα κτήρια, τζαμαρίες παντού), καμία σχέση με τα παραδοσιακά τούβλινα σπιτάκια που βλέπεις σε άλλες περιοχές του Λονδίνου. Προσωπικά μου αρέσει πολύ, αλλά έχει υπόψην σου ότι επειδή είναι δίπλα στο νερό κάνει περισσότερο κρύο απ' ό,τι σε άλλες περιοχές, πιο κεντρικές. Υπάρχει νομίζω εκεί ένα ξενοδοχείο Marriott που είναι καινούριο και πρέπει να είναι πολύ καλό.

Crazy Tourists said...

Χαχα!!! Δυστυχώς όλα κοντά κοντά φέτος...

Τρελοτουρίστρια

!sweety! said...

No way!!!Τα έχετε παίξει εκεί στο London...Αντί να ετοιμάζονται οι Άγγλοι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,ετοιμάζονται για Πάσχα;;;Είπαμε,πέφτει πολύ ωρίς φέτος αλλά όχι κι έτσι...

P.S.Ζηλεύω so much για το χιόνι που ακόμη δεν έχουμε δει(και μάλλον δεν θα δούμε εδώ στη Θεσσαλονίκη)!

Have a wonderful evening!

YO!Reeka's said...

ποτε πέφτει φέτος το πάσχα στην αγγλία;;

Σοφία said...

Παιδιά δεν φταίει ότι το Πάσχα είναι νωρίς, ο υπερκαταναλωτισμός φταίει μόνο.

Φέτος το Καθολικό Πάσχα συμπίπτει με το Ορθόδοξο. Μπορεί να φαίνεται νωρίς, αλλά πριν δυο χρόνια είχε πέσει στις 23 Μαρτίου, κι όμως δεν τρώγαμε τρεις μήνες σοκολατένια λαγουδάκια...