Saturday 5 July 2008

Μουσική, τέννις και πολλή λάσπη


Τέτοια εποχή (τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου) συμβαίνουν τρία πράγματα στην Αγγλία:

1. Διοργανώνεται το φεστιβάλ του Glastonbury
2. Διοργανώνεται το τουρνουά τέννις του Wimbledon
3. Βρέχει*

Το 3 είναι διαπιστωμένο. Άλλες φορές περισσότερο, άλλες λιγότερο, πάντως πάντα βρέχει. Σαν κατάρα ένα πράγμα.

Το φεστιβάλ του Glastonbury είναι ένα τριήμερο υπαίθριο φεστιβάλ που διοργανώνεται εν μέσω αγγλικών εξοχών κοντά στην πόλη Glastonbury, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή που λέγεται Δυτική Χώρα (West Country). To φεστιβάλ διοργανώνεται από κάποιον ιδιώτη (δεν είναι δημοτικό ή κρατικό) και προσελκύει περισσότερους από 150.000 θεατές κάθε χρόνο, που διανυκτερεύουν σε σκηνές στο χώρο του φεστιβάλ, μια έκταση 3.5 τετραγωνικών χιλιομέτρων - αν το χωράει ο νους σας! Ξεκίνησε σαν μια χίππικη γιορτή πριν από 39 χρόνια και πλέον έχει γίνει θεσμός, προσελκύει πάνω από 700 διαφορετικούς τραγουδιστές και γκρουπ, μικρά, μεσαία και μεγάλα ονόματα, και τα εισιτήρια συνήθως εξαντλούνται την ίδια μέρα που ξεκινάνε οι πωλήσεις. Φέτος είχαν μείνει 3.000 απούλητα πριν την έναρξη του φεστιβάλ και το θέμα συζητήθηκε ως ένδειξη ότι δεν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός όπως παλιά. Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο παράξενο, μιας που τα τελευταία χρόνια όσοι έχουν πάει έχουν γίνει *πολύ* λούτσα, με αποκορύφωμα το περσυνό φεστιβάλ που κυριολεκτικά πέρασαν τρεις μέρες μέσα στη λάσπη.

Πανοραμική άποψη του φεστιβάλ. Όλα αυτά τα μπλε είναι αντίσκηνα.


Ηλιοφάνεια το 2004.


2005 - ο κύριος αυτός έστησε τη σκηνή του πάνω σε ρυάκι. Ουπς!


Πλάτσα πλούτσα το 2007 (ναι, αυτό το καφέ είναι λάσπη)


Αν οι φωτογραφίες αυτές σας φαίνονται απίστευτες, δείτε την σχετική ανάρτηση από το μπλογκ ενός από τους περσυνούς θεατές. Οι φωτογραφίες προς το τέλος της ανάρτησης είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές.

Το Wimbledon είναι ένα προάστιο στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Το ομώνυμο τουρνουά τέννις είναι το παλαιότερο στον κόσμο, αφού διοργανώνεται εδώ και 131 χρόνια (από το 1877)! Είναι ένα από τα 4 τουρνουά που αποτελούν το λεγόμενο Grand Slam. Τα άλλα τρία είναι το Αυστραλέζικο (Australian Open), το Γαλλικό (Ρολάν Γκαρός) και το Αμερικάνικο (US Open). Το τουρνουά του Wimbledon είναι το μόνο που παίζεται πάνω σε πραγματικό γρασίδι, και είναι γνωστό ως Lawn Tennis Championship.


Οι εγκαταστάσεις στο Wimbledon περιλαμβάνουν 12 γήπεδα τέννις, 10 μικρά και δύο μεγάλα, το Centre Court και το No. 1 Court, με θέσεις για 15.000 και 11.000 θεατές αντίστοιχα. Τα μεγάλα γήπεδα χρησιμοποιούνται μόνο για το Wimbledon, δηλαδή μόνο 2 εβδομάδες τον χρόνο! Δυστυχώς είναι ξεσκέπαστα, που σημαίνει ότι κάθε φορά που βρέχει, το παιχνίδι διακόπτεται μέχρι να σταματήσει η βροχή, ενώ τα γήπεδα σκεπάζονται για να μην λασπώσουν.


Οι Βρετανοί αγαπούν πολύ το τέννις και παρακολουθούν το τουρνουά στην τηλεόραση (ζωντανή κάλυψη από το BBC) ή αυτοπροσώπως. Τα εισιτήρια εξαντλούνται στο πι και φι, ενώ στη μαύρη αγορά και στο ...eBay πωλούνται για τρελλά ποσά. Έχω ακούσει μέχρι και για 2.500 λίρες (3.500 ευρώ) για τον τελικό. Όσοι δεν έχουν λεφτά αλλά διαθέτουν υπομονή, μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια αυθημερόν, αρκεί να μπορούν να κάτσουν στην ουρά, η οποία είναι τεράστια. Πολλοί φέρνουν υπνόσακους και αντίσκηνα και κοιμούνται εκεί από το προηγούμενο βράδυ για να είναι πρώτοι στην ουρά το επόμενο πρωί. Ακούγεται περίεργο, αλλά απόλυτα κατανοητό αν δείτε το μέγεθος της ουράς.


Η αναμονή για εισιτήρια δεν είναι νέο φαινόμενο. Η επόμενη φωτογραφία είναι από τον Ιούλιο του 1937. Τότε μάλλον δεν περιμέναν αποβραδύς, αφού δεν είχαν εφευρεθεί οι υπνόσακοι.


Προσωπικά βρίσκω το τέννις ιδιαίτερα βαρετό και σπάνια το παρακολουθώ. Αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία, σας προτείνω την ταινία Wimbledon με την Kirsten Dunst στο ρόλο ταλαντούχας Αμερικανίδας τεννίστριας που κατά τη διάρκεια του τουρνουά γνωρίζει και ερωτεύεται έναν ημι-αποτυχημένο Άγγλο τεννίστα (α λα Tim Henman). Τον τεννίστα παίζει ο συμπαθέστατος Paul Bettany (που έπαιξε και τον Silas στο Da Vinci Code, αλλά καμία σχέση).


Πρόκειται για κλασσική αγγλική ρομαντική κομεντί τύπου Notting Hill, μόνο που δεν παίζει ο Hugh Grant. Πάντως και ο Bettany δεν είναι άσχημος, ειδικά αν σου αρέσουν οι ξανθοί (χεχε). Οι σκηνές του τουρνουά στην ταινία έχουν γυριστεί στο ίδιο το Wimbledon, ενώ θα δείτε πολύ Λονδίνο και αρκετό Brighton (μια πολύ γραφική παραθαλάσσια πόλη της νότιας Αγγλίας). Αν ψάχνετε για μια ανάλαφρη ταινία αυτό το σαββατοκύριακο, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Αλλά τι σας λέω τώρα... εσείς έχετε ξεχυθεί στις παραλίες και στα θερινά σινεμά, DVD θα κάτσετε να δείτε; Τεσπά. Βάλτε την στα υπόψην για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

51 comments:

Natassa said...

ιιι πρώτη είμαι ??
1. έχω αυτή την ταινία και δεν την έχω δει ποτέ ...οπότε να τι θα δω το μεσημέρι
2. είχα πάει σε ένα τέτοιο φεστιβάλ στην Δανία με σκηνή κλπ μεγάλη εμπειρία ...ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε τόσος πολύ κόσμος να είναι μεθυσμένος απο το πρωί...και επίσης ΝΑΙ οι Νορβηγοί είναι τεράαααστιοι....θυμάμαι αυτούς στην απέναντι σκηνή .....ο πιο κοντός πρέπει να ήταν 2.05 ...
α ναι και εκεί εβρεχε νον στοπ ...είχα προμηθευτεί πρασινες γαλότσες !
3 βρέχει ε??? ΠΑΛΙ βρέχει ???
ουφφφ
μηπως το επόμενο σ/κ να πας λίγο πιο κάτω ...ίσως Μαγιόρκα?!!!!

καλημέρα και καλό σ/κ !!!

Chameleon_Dark said...

Επειδή *Δ - Ε - Ν* προβλέπεται το τριπτυχο παραλία-ήλιος-ηλιοθεραπία για μένα ( :( ), παρακολουθώ το ποστ σου με ψυχραιμία :D. Το φεστιβάλ μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση, και θα ήθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να παρευρεθώ κι εγώ σε κάτι αντίστοιχο κάποια στιγμή.Αφού χάσαμε -λόγω ηλικίας- το Woodstock,ε, ας πάμε σε κάτι παραπλήσιο... Αλήθεια, πάνε και "μεγάλα" ονόματα να παίξουνε εκεί?
Όσο για το Τεννιστικό του θέματος, επειδή όταν ήμουν μικρός, έπαιζα και είχα μια (παροδική) τρέλα με το άθλημα, θυμάμαι ότι το παρακολουθούσα με μεγαλο ενδιαφέρον το Grand Slam. Μιλάμε για εποχές Άγκασι και βγάλε, έτσι? :P. Και πάλι, με εντυπωσιάζει το "φλέγμα" των βρετανών για τους παραδοσιακούς θεσμούς τους... Είναι κάτι που μ'αρέσει σε αυτούς- έστω κι αν κάποιοες στιγμές πλησιάζει τα όρια της θρησκοληψίας!
Καλό σου (έστω και βροχερό-και χτες έριξε καρέκλες πάλι εδώ...)Σαββατοκύριακο!!!

Σοφία said...

Πρώτη και καλύτερη :-)

Δεν έχω πάει ποτέ σε τέτοιο φεστιβάλ, έχω όμως ζήσει σε αγροτική περιοχή που είναι το ίδιο όταν βρέχει (χωρίς τη μουσική και τις σκηνές, και με λιγότερους μεθυσμένους).

Τις τελευταίες εβδομάδες μας είχε κάνει αρκετά καλό καιρό, αλλά σήμερα είναι χάλια, πολλή συννεφιά, βροχή και πολλή μαυρίλα. Αλλά επόμενο είναι, αφού είναι ο τελικός των γυναικών σήμερα...

To επόμενο σ/κ θα είμαι πολύ πιο κάτω ;-)

Σοφία said...

@ Chameleon_Dark: Μα καλά, για σένα το έγραφα το ποστ; :-)))))

Στο Glastonbury όντως πάνε και μεγάλα ονόματα. Δες εδώ τους φετινούς για να κρίνεις.

Natassa said...

και για που με το καλό? η θα το κρατήσεις εκπληξη?

Nobody said...

Όντως το τένις είναι βαρετό εκτός αν παίζει ο Djokovic (έχω μια μικρή αδυναμία σε αυτό το παιδί)

Chameleon_Dark said...

ΚΑΙ Amy Whinehouse, KAI Manu Chao, KAI Editors, KAI Goldfrapp, KAI o Lehonard Koen?????

AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

(Και αυτοί είναι όσοι μου αρέσουν προσωπικά... Αυτά είναι φεστιβάλ,κυρίες και κύριοι... Ουφφφφφ,μελαγχόλησα πάλι... :Ρ)

Anonymous said...

Την ταινία Wimbledon την έχω δεί και είναι πολύ καλύτερο από το παρακολουθήσω τένις. Ακόμα και μπάσκετ, και ποδόσσφαιρο και ότι άλλο έχει να κάνει με άθληση, αφού την έχω παρατήσει εδώ και χρόνια.

Anonymous said...

Η ταινία είναι από τις αγαπημένες!! Μιας και σήμερα έχει μόνο διάβασμα και μπάνιο στον ιδρώτα θα την τιμήσω!!
Καλά βρε σεις... μέσα στη λασπουριά και κάθονται οι άνθρωποι??? Δεν είναι καλά αυτοί οι ρωμαίοι!!! Καλημέραααα

Jordan said...

Γεια σου Σοφη! Μερακλιδικο ποστ για αλλη μια φορα.Πολυ καλο.
Το φεστιβαλ φαινεται πολυ καλη εμπειρια(να κυλιεσαι στην λασπη σαν γουρουνακι), το βρισκω αγχολυτικο.

(υγ Απορια: Ποση ωρα σου παιρνει ενα τετοιο ποστ για να το ολοκληρωσεις;)

Anonymous said...

Έχω ακούσει θρυλικές περιγραφές για τις τουαλέτες του Glastonbury...
Τόσα μεγάλα ονόματα σε ένα φεστιβάλ...ούτε στον ύπνο μας!!
Την εχω δει την ταινία και την ξέχασα μόλις τελείωσε! Χε!Χε!
Πριν μερικές μέρες άκουγα τον Chris Moyles (έτσι δεν λέγεται;) στο BBC Radio1 (μεσω Internet, μη φανταστείς....:Ρ ) και έλεγε πως πήγε στο Glastonbury, αλλά αντί να μείνει σε σκήνή έμενε σε ένα λουξ ξενοδοχείο!!Πολύ γέλιο!
Μαρία

cortlinux said...

είναι τρελοί αυτοί οι βρετανοί :-)

το τέννις είναι ωραίο αρκεί να παίζουν ρωσίδες τενίστριες...

~~A~~ said...

Την ταινία παίζει να την σκεφτώ και γω να την δω σύντομα!

Αλλά τέτοια λάσπη για να δω μια συναυλία δε παίζει...Είναι τρελοί αυτοί οι άγγλοι!!!

Anonymous said...

Να κατασκηνώσω για ένα φεστιβάλ δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά το να κόψω τα 2 από τα 3 γεύματα της ημέρας για καμιά διετία (ώστε να μαζέψω λεφτά), και να στηθώ σε ουρά για να δω αγώνα στο Wimbledon/Roland Garos, το έχω βάλει στο πρόγραμμα. Όπως είπε και ο Cortlinux, κατά προτίμηση σε αγώνα γυναικών, αλλά αν μου κάτσει και κανένας αγώνας Federrer Vs nadal, δε με χαλάει (+ ότι θα γλυτώσω και από το βλάκα σχολιαστή της ΕΡΤ που υμνεί τα μπράτσα του ναδαλ :S)

Σου εύχομαι να περάσεις μια ωραία ηλιόλουστη Κυριακή :)

Griz said...

Την έχω δει την ταινία!

Μμμ απορία μεγάλη τώρα!!
Γιατί πάει ο κόσμος στο φεστιβάλ με αυτόν τον καιρό?Στην Ελλάδα δε θα πήγαιναν, είμαι σίγουρη!!

Πολλή εντύπωση μου έκαναν οι φωτός από το φεστιβάλ!!
Την καλημέρα μου!

cortlinux said...

επειδή δεν βρήκα το email σου για να σε ειδοποιήσω αλλιώς. Επειδή για το "διαδρομές και διαθλάσεις" blockαρίστηκε από την google επειδή είχα μπάνερ της yellas της οποίας το site είχαν χακάρει πρόσφατα ξεκίνησα νέο blog το sakidio.wordpress.com.

Αυτό το μύνημα μπορεί να διαγραφεί εφόσον διαβαστεί. Θα είναι τιμή μου η επίσκεψή σου.

Σοφία said...

@ Natassa: Έκπληξη, έκπληξη :-)

@ Nobody: Κι εγώ στον Nadal (αααααχ)!

@ Chameleon_Dark: Ναι, αλλά σκέψου ότι είσαι 3 μέρες μες τη λάσπη (για να σε παρηγορήσω το λέω)...

@ Lianne: Καλύτερη από ποδόσφαιρο δεν ξέρω αν είναι, αλλά από τέννις σίγουρα!

@ Laxanaki: Η τέχνη θέλει θυσίες ;-)

@ Jordan: Εγώ πάλι δεν θα πήγαινα με τίποτα να κυλιστώ στη λάσπη - αλλά δεν μπορώ ούτε το κάμπινγκ στην Ελλάδα, οπότε καταλαβαίνεις πώς νιώθω για το κάμπινγκ στη βροχή!

Τα ποστ αυτά πρέπει να μου παίρνουν 1.5-2 ώρες, ειδικά αν δεν έχω έτοιμες τις φωτογραφίες. Ίσως και παραπάνω, αναλόγως πόσο ψάξιμο χρειάζονται οι λεπτομέρεις. Τραγικό;

Σοφία said...

@ Mαρία: Τις έχω ακούσει κι εγώ τις περιγραφές για τις τουαλέτες χαχα! Όσο για τον Chris Moyles, την καλύτερη δουλειά έκανε. Κι εγώ μόνο έτσι θα πήγαινα.

@ Cortlinux: Ωραίες οι Ρωσίδες, αλλά και οι Federer-Nadal δεν είναι άσχημοι ;-)

Ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με το νέο μπλογκ γιατί σε έψαχνα!

@ ~~A~~: Δεν είναι μια συναυλία όμως, είναι ολόκληρο φεστιβάλ μέσα σε 3 μέρες, και με πολύ μεγάλα ονόματα. Μπορείς άνετα να δεις πάνω από 30 συναυλίες όσο είσαι εκεί - πολύ περισσότερες απ' όσες θα δεις στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι, ακόμα κι αν πηγαίνεις σε συναυλίες 2 φορές την εβδομάδα.

@ Deninho: Άσε που με τους Federer-Nadal θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου μιας και θα παίζουν καμιά 7αριά ώρες ;-)

@ Griz: Την ίδια απορία είχα κι εγώ όταν πρωτοήρθα στην Αγγλία και έβλεπα κόσμο να κολυμπάει με συννεφιά και 18 βαθμούς θερμοκρασία. Η απάντηση είναι απλή: αν περίμεναν να φτιάξει ο καιρός για να βγουν, θα έμεναν συνέχεια κλεισμένοι μέσα!

Anonymous said...

Εφέτος η Amy Whinehouse έδωσε τα ρέστα της γρονθοκοπώντας κάποιον θεατή. Καλά αυτή το έχει κάψει πια...

Σοφία, εδώ δεν συμφωνούμε!!! Τολατρεύω το τέννι και ακόμα περισσότερο το Wimbledon. Επίσης είμαι huge fan του Φέντερερ αλλά ο Ναδάλ μάς έχει πάρει τα σώβρακα εφέτος (ευτυχώς δεν είδα τον τελικό, γιατί είδα τον Μίσα - βλ. σχετικό ποστ!)

Αυτό δε που μου αρέσει περισσότερο ότι επιβάλλεται όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες να φορούν μόνο λευκά ρούχα, ενώ στα μάτριξ τα ονόματά τους αναγράφονται (και εκφωνούνται από τα μεγάφωνα) πάντα με την προσφώνηση Mr ή Miss!

Η ταινιούλα είναι όμορφη. Πρόσφατα όμως είδα μια άλλη με τον Πολ Μπέτανι, το Firewall συνοδεία του Χάρισον Φορντ και μου άρεσε ακόμα περισσότερο.

Καλή εβδομάδα πλέον!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ακούγοντας στις ειδήσεις για τον καύσωνα που μας περιμένει, τι να πω.
Θέλω κεραυνούς, αστραπές και πολλέ βροχές!

Σοφία said...

@ Penny: Δεν την αντέχω καθόλου την Amy Winehouse!

Ο Ναδάλ όντως σας έχει ξεβρακώσει (μα τόση ρέντα αυτό το παιδί;) πάντως το παιχνίδι χθες ήταν το κάτι άλλο. Συνέχεια ανατροπές και από τους δύο παίχτες!

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτό που σου αρέσει περισσότερο στο Wimbledon είναι η αγγλικούρα του ;-)

To Firewall το είχα ξεχάσει, αλλά εκεί δεν μου άρεσε ο Bettany γιατί έπαιζε τον κακό!!!

@ Pavlos: Κοίτα, εδώ δεν έχουμε κεραυνούς, αστραπές και πολλές βροχές. Έχουμε βροχούλα, βροχούλα, βροχούλα, αέρα και μαυρίλα. Σου κάνει να στείλω;

geokalp said...

τι ωραίο ποστ!
πως τα ταίριαξες όλα;

πάντως, ο χθεσινός τελικός - που δε τον είδα - πρέπει να ήταν παό τους καλύτερους όλων των εποχών (οι ντόπες έχουν βελτιωθεί μαζί με τους αθλητές)
κι ο Ναδάλ νικητής μακράν!!!

Σοφία said...

Χαχα ευχαριστώ! Δεν τα ταίριαξα εγώ, από μόνα τους πάνε πακέτο ;-)

O χθεσινός τελικός ήταν όντως πολύ καλός και μακροσκελέστατος (έπαιζαν με διακοπές λόγω βροχής από τις 2:30 μμ ως τις 9:30 μμ)! Στο τέλος ήταν θέμα τύχης ποιος θα νικούσε, αφού σε όλο το παιχνίδι έβγαινε μπροστά μία ο ένας μία ο άλλος.

Nobody said...

Καλέ τί τελικός ήταν αυτός χτες?

Σοφία said...

Είδες; Απίστευτος κι όμως αληθινός! Ενώ οι Williams ήταν βαρετές ακόμα και για τους φανατικούς οπαδούς του αθλήματος.

Anonymous said...

Γαμάτο ακούγεται -και φαίνεται- το φεστιβάλ!

Anonymous said...

Ευτυχώς που δεν πήρα εισητήρια για το χθεσινό παιχνίδι. Μόνο (:P) 4 ώρες και 48 λεπτά, αλλά το χειρότερο είναι ότι θα αναγκαζόμουν να χειροκροτήσω το Ναδαλ

cinderella said...

Αυτό που λένε...στο φεστιβάλ θέλω να πάω μόνο για την εμπειρία;; Έ σε μένα κολλάει!!!
Θέλω να παω με σκηνή στο φεστιβάλ!!Κι ας βρέχει!!
Φιλιά από την ζεστή Αθήνα!! :)))

Anonymous said...

ΧΑΧΧΑ!!! Η αγγλικούρα του! Μάλλον δεν έχεις άδικο!!!

Αυτός ο Ισπανός μας έχει πάρει το σκαλπ μαζί και με την μπούκλα μας! Ευτυχώς το ματς δεν το είδα εξαιτίας του Μπαρίσνικοφ.

Ήταν όμως πάρα πολύ καλός (και σέξι) κακός ο Μπέτανι! Ξέρεις που μου άρεσε πάρα πολύ; Στο A Knights Tale!

Anonymous said...

Πολύ μου άρεσε η ταινία.Όπως και ο αγώνας του Ναδάλ με τον Φέντερερ. Είδες βροχή;

Όσο για τα αντίσκηνα ένα έχω να πω...είναι τρελλοί αυτοί οι Άγγλοι.Κάτι σαν Γούντστοκ μου θυμίζει η όλη φάση.

Καλά να περνάς και έλα γρήγορα στις παραλίες...

Άστρια said...

Πέρασα για ένα γεια γνωριμίας.
Ενδιαφέρουσα ανάρτηση και πολύς κόπος.
Μετά από αυτά, και παρ' όλα τα αρνητικά, ψηφίζουμε Ελλάδα και πάλι Ελλάδα.
Καλή Εβδομάδα:))

konstantinos said...

Επληροφορήθην από άτομο που παρευρέθη ότι έπαιξε τρελή βροχή! Μέχρι και αδιάβροχο αγόρασαν εκεί!!

Σοφία said...

@ Unclescrooge: Αυτοί που πάνε γυρίζουν όντως πολύ ενθουσιασμένοι (παρότι καταλασπωμένοι).

@ Deninho: Να χαρώ εγώ αθλητικό πνεύμα :-p

@ Cinderella: Μην το σκέφτεσαι. Μια ιδέα είναι όλα!

@ Penny: Εντάξει, όμως και ο Federer τον παίδεψε πολύ. Το πήρε με πολύ κόπο το σκαλπ.

Το A Knight's Tale δεν το έχω δει. Μεγάλη παράλειψη ε;

@ Island: Αν είδα λέει; Ιδίοις όμμασι μάλιστα ;-)

@ Άστρια: Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες! Όλες οι χώρες έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Aς πούμε ο καιρός δεν είναι από τα δυνατά σημεία της Βρετανίας....

@ Konstantinos: Υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι στο Wimbledon, γιατί στο Glastonbury ένα αδιάβροχο τι να σου κάνει;

BlaCk piTt said...

Τέννις παρακολουθώ μόνο όταν παίζει ο Παγδατής. Δεν είναι και άσχημο άθλημα. Έχει το ενδιαφέρον του. Φτάνει να είσαι υπέρ κάποιου παίχτη και να μην το βλέπεις αδιάφορα.

Επειδή είμαι ένα γουρουνάκι, βρόμικο πολύ, θα γούσταρα πολύ αυτό το φεστιβαλ.

Αυτός ο ηθοποιός ήταν πιο όμορφος στον κώδικα! ;-)

konstantinos said...

Καλά το υποψιάστηκες! Πώς έτυχε όμως και έστειλα εκεί την απεσταλμένη του blog μου! Τελικά είμαι παντού!
Φιλιά! Καληνύχτα!

Σοφία said...

@ Black Pitt: Εγώ πάλι είμαι το αντίθετο. Ευχαριστιέμαι περισσότερο έναν αγώνα όταν δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα κερδίσει. Όσο λιγότερο με ενδιαφέρει τόσο καλύτερα :-)

Στον Κώδικα είναι ψυχοπαθής! Α πα πα!!

@ Konstantinos: Όχι να το παινευτείς, αλλά είσαι εντελώς μέσα στα πράγματα ;-)

konstantinos said...

Ναι, πανάθεμα με!
God damn me, που λένε και στο χωριό μου!
Θα προτιμούσα να είμαι και πανταχού παρών στα του Λονδίνου, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Ηλιας....Just me! said...

Μ' αρέσει που είσαι ανεξάντλητη από την άποψη του "περιγράφω το λονδίνο όσο πιο πολύ και πιο καλά μπορώ!" Εμένα προσωπικά το ΄τεννις μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον άθλημα αλλά παρακολουθώ το Ρολάν Γκαρός και το US open ,τώρα μέσα στη βροχή δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω, αλλά μπορεί και αυτό να έχει το ενδιαφέρον του.... (Αλλά είμαι άνθρωπος του ήλιου....) όπως και να έχει καλά να περνάς εκεί πάνω και σύντομα να κατέβεις στον πολύ ήλιο που σήμερα χτύπησε από πολύ νωρίς το 38αρι και ενδέχεται να ξεπεράσει τους 42!!! (Παναγία βόηθα!)

Marina said...

Η καλύτερη φωτό είναι εκείνη με τις λασπωμένες μπότες, χαρακτηριστική θα έλεγα όλων των Αγγλόφιλων τύπου Andy Capp.
Υπάρχουν κάποια σπόρς που κάνουν κούκου μόνο στους Αγγλοσάξωνες, π.χ τέννις, κρίκετ (μπλιάχχ) και που είναι δυνατόν να κατασκηνώνουν μέσα στη λάσπη με τη μπύρα στο χέρι (έλεος).

Εντάξ' δεν κάνετε εκεί θαλασσινά μπάνια, αλλά τουλάχιστον τραγουδάτε στη βροχή, ενώ εδώ..οι φλόγες τραγουδούν καίγοντας..

Δ. Τζ. said...

Τελικά στην Αγγλία ποτέ δεν πλήττεις! Όλο και κάποιο φεστιβάλ θα υπάρχει, ή κάποια εκδήλωση, οτιδήποτε…

Επί τη ευκαιρία, κάπου διάβασα ότι το Center Court θα αποκτήσει σύντομα στέγαστρο, για να μη διακόπτονται οι αγώνες.

Όσο για το φεστιβάλ του Glastonbury, φαντάζεσαι τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν ιδιώτης διοργάνωνε κάτι αντίστοιχο; Τι θα ακούγαμε;!

BlaCk piTt said...

Όχι και ψυχοπαθής. Απλά πίστευε πολύ αυτό που έκανε...Παραπάνω από το κανονικό! Την ταινία, αν την βρω, θα τη δω. Έτσι για να χω άποψη.

Το κακό στο τέννις είναι ότι δεν ξέρει πόσή ώρα θα πάρει, και συνήθως τα μεγάλα ματς διαρκούν πολύ. όσο ωραίο και αν είναι, δε θα άντεχα 4-5 ώρες...

Χρυσόστομος said...

Για το τέννις δε θα συμφωνήσω.Είναι ιδαίτερα θεαματικό(όταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο) και μακάρι να είχε και στην Ελλάδα κάποιο αξιόλογο τουρνουά.
Για τη μουσική...τι να πω;Πολύς λαός,πολλή λάσπη!Κάλλιο στο στρατό που ήμουν νομίζω παρά εκεί!Δε θα το άντεχα!
Βροχή ε;;; ΑΧ!Μακάρι να έβρεχε κι εδώ λίγο πιο συχνά.Και κυρίως αυτήν την περίοδο...

Καλό σου απόγευμα!

Σοφία said...

@ Konstantinos: Βρίσκεσαι σε καλό δρόμο πάντως ;-)

@ Ηλίας: Kι εγώ του ήλιου είμαι και σας ζηλεύωωωωω!

@ Marina: Φήμες αγαπητή μου! Αν διαβάσεις τα σχόλια θα δεις ότι κάνουν κούκου και σε αρκετούς Έλληνες.

@ Δ. Τζ: Η αλήθεια είναι ότι στις γιορτές είναι πρώτοι. Όχι ότι και στην Ελλάδα δεν γίνονται τα ανάλογα φυσικά!

Σωστό αυτό για το Centre Court. Από του χρόνου κανονικά θα έχει στέγαστρο. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!

@ Black Pitt: Νομίζω ότι είτε πίστευε πολύ είτε λίγο, μια ψυχοπαθολογία την είχε. Εξακολουθώ να τον προτιμώ ως μέτριο και συμπαθέστατο τεννίστα.

@ Χρυσόστομος: Εδώ βρέχει κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες, οπότε αν θέλετε να σας στείλουμε λίγη ;-)

maria λεμονατη! said...

γιατι εγω οταν βλεπω μεγαλες διοργανωσεις αναρωτιεμαι αμα γινεται ανακυκλωση;

Σοφία said...

Ανακύκλωση ποιου πράγματος;

maria λεμονατη! said...

των κουτακιων απο τις μπυρες που καταναλωνονται!

Σοφία said...

Ε αυτά τα ανακυκλώνουν σίγουρα!

Εξύμνoς said...

Και φυσικα εβρεχε καταρακτοδως κατα την διαρκεια του τελικου του τενις ο οποιος διακοπηκε δυο (ή και Ζητπαραπανω) φορες και στο τελος νικητης αναδειχτηκε ο Ναδαλ! οοολεεεε!!

Σοφία said...

Χαχα άντε!!!

KitsosMitsos said...

Εξαιρώντας τη βροχή, για τα άλλα δύο ψήνομαι τρελά! Ό,τι πιο τρελό δηλαδή!
Τα χρώματα πάντως λόγω βροχής είναι πολύ φωτεινά.
Χμμ! Στο Γουίμπλεντον θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή. Λες;

Σοφία said...

Μην το σκέφτεσαι - πάρε ομπρέλα και ξεκίνα (φοβάμαι πως η βροχή πάει πακέτο ;-)