Sunday 28 January 2007

Γιάννης Χαρούλης - Χειμωνανθός

Ψάχνοντας στo μαγαζάκι του iTunes για νέες κυκλοφορίες ελληνικών μουσικών CD, έπεσα πάνω στη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Χαρούλη με τίτλο "Χειμωνανθός". Μου έκανε φοβερή εντύπωση πόσο όμορφη και εκφραστική φωνή έχει, και πόσο θυμίζει το Νίκο Ξυλούρη παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι πραγματικά αναζωογονητικό να ακούς μια φωνή και ένα γενικότερο μουσικό αποτέλεσμα που διαφοροποιείται από τα γλυκανάλατα τραγουδάκια που κυκλοφορούν σωριδόν στις μέρες μας.

Από το δίσκο ξεχώρησα το τραγούδι με τον ομώνυμο τίτλο και τα Σύννεφα Του Γιαλού, αλλά περισσότερο κόλλησα με το τραγούδι Στις Χαραυγές Ξεχνιέμαι, σε μουσική και στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ίσως το πιο όμορφο τραγούδι του τελευταίου χρόνου.

Σκουπίδι η σκέψη, την πετώ
τη λογική απαρνιέμαι
μ' ένα σαράκι αρμένικο
για δρόμους που δεν θέλησα
στις χαραυγές ξεχνιέμαι

Μερικά από τα τραγούδια του δίσκου θα τα βρείτε εδώ: http://www.myspace.com/giannisxaroulis

4 comments:

Unknown said...

vasika auto to tragoudi einai arketa palio k vriskete sto disko tou 8anasi agia nostalgia k einai apo ta kalytera tis 10etias

Σοφία said...

Αλήθεια; Ομολογώ δεν το ήξερα. Αλλά συμφωνώ ότι είναι καταπληκτικό τραγούδι. Με "άγγιξε" από την πρώτη στιγμή που το άκουσα.
Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!

Μουσικά Προάστια said...

Σε ευχαριστούμε για το λινκ του Χαρούλη στο myspace, αγνοούσαμε τη σελίδα του. Ο δίσκος είναι πραγματικά αξιόλογος, η φωνή λυρική και τραχειά ταυτόχρονα παραπέμπει στον Ξυλούρη. Όσο για την τραγουδάρα που διάλεξες, τσέκαρε τους πρώτους δίσκους του Θ. Παπακωνσταντίνου και μετά από την Αγία Νοσταλγία (Βραχνός Προφήτης, Στην Ανδρομέδα και στη γη, Της αγάπης γερακάρης, Λάφυρα). Θα σου αρέσουν όλοι!

Σοφία said...

Να 'στε καλά, παιδιά και καλώς ήρθατε στις Κόκκινες Νύχτες. Θα τους κοιτάξω τους δίσκους που προτείνετε. Eυχαριστώ πολύ :-)